Een stoere jongenskamer

Een stoere jongenskamer

Een kinderkamer inrichten voor jongens kan soms een uitdaging zijn. Het liefst wil je natuurlijk origineel zijn en niet verzanden in de standaardkleuren blauw of groen. Liever geen auto’s, dino’s of andere typische jongensdingen, maar juist een relaxte, persoonlijke en vindingrijke kamer! Petite Amélie denkt graag met je mee! We hebben een aantal leuke tips voor je verzameld om een originele, stoere jongenskamer te maken voor je zoon.
Kleur buiten de lijntjes, kies voor okergeel, grijs of bordeaux rood, zwart-wit of mosgroen. Denk ook eens aan een hangstoel of een glijbaan, of misschien iets ruigers zoals industriële lampen. Tegenwoordig mag het allemaal net even wat cooler, speelser en out of the box. Experimenteer en belangrijker nog, betrek je zoontje in het plan! Stimuleer zijn fantasie, gegarandeerd dat jullie op een supercool idee komen om uit te voeren.

Thema kamer: Avontuur

Heb je nog geen enkel idee hoe je de kamer van je bengel wilt inrichten, brainstorm dan eens met hem en denk in thema’s. Waar houdt hij van? Speelt hij graag buiten, houdt hij van een specifiek dier of een bepaald beroep, kijkt hij graag naar een superhelden serie? You name it, het kan zo gek nog niet!
Is je kind een tweede “Freek in het Wild”, een echte avonturier en is hij graag buiten? Denk dan bijvoorbeeld eens aan een kamer met als thema “Avontuur”. Kinderen verstoppen zich graag en gaan op de gekste momenten op ontdekkingstocht.. Wat is er dan fijner (en cooler) dan een slaapkamer waar je dit allemaal kunt doen?! Ook voor jou als ouder zijnde is het soms prettig om te weten dat je kind veilig binnen aan het ravotten is.
Stel je voor: Eén of meerdere wanden met een exotische plantenprint als behang of een fotowand van een berglandschap. Plaats een hoogslaper (al dan niet zelfgebouwd) met allemaal leuke verdiepingen, verstophoekjes, ramen en doorkijkjes in zijn slaapkamer. Decoreer de ruimte met een stoere vliegtuigplank van hout of brede, steigerhouten planken voor zijn natuurboeken en een paar mooie vondsten, zoals mooie fossielen. Stevige opbergdozen zijn handig voor verkleedkleren of speelgoed, maar ook handig om op te klimmen en klauteren. Een schommel, glijbaan of slingertouw(en) zouden ook heel gaaf zijn in deze slaapkamer! Gegarandeerd dat zijn ogen zo groot als schoteltjes worden en hij het opeens leuk vindt om naar bed te gaan ;-)


stoere-jongenskamer-thema-avontuur-natuur-grijs-kinderbed
Afbeelding: Kinderbed Leon van Petite Amélie, grijs, 140 x 70 cm. Ook verkrijgbaar in wit (Vivien). Afgebeeld met schuiflade, apart verkrijgbaar. Geproduceerd en vervaardigd in Europa.

Industriële kamer

Wil je liever een jongenskamer creëren die wat langer meegaat, denk dan eens aan een industriële kinderkamer voor je grote vent. Metaal, ruw hout en verweerde materialen zijn de basis voor deze stijl. Lekker ruig!
Stoere, industriële lampen bijvoorbeeld. Deze zou je misschien eerder in je eigen woonkamer of keuken gebruiken, maar ze kunnen ook prima in de slaapkamer van je zoon hangen! Uiteraard wel op veilige hoogte. Combineer de lampen met een metalen locker (als kledingkast) en een houten opberg-wandrek met vakjes, of een metalen drumvat voor het opbergen van schoolspullen of speelgoed. Door zwarte, donkergrijze of okergele accenten toe te voegen komt de industriële look helemaal naar voren. Deins niet terug voor deze donkere kleuren, ze zullen de kamer juíst die edgy look geven!
Voor de wand kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor magneetverf. Dit is overschilderbaar is allerlei kleuren, als je het aandurft: kies voor zwart! Coole posters van bijvoorbeeld New York kun je hier ophangen met sterke magneten, met wit krijt kun je een skyline tekenen of je zoon iets anders moois laten maken. Een lees/speelhoekje waar vintage metalen krukjes met een houten zitting staan, zijn ook erg fraai voor deze kinderkamer. Je kunt ze ook gebruiken als nachtkastje natuurlijk.

Scandinavische kamer

Houd je de kamer liever licht, dan zou je de jongenskamer in Scandinavische stijl kunnen inrichten. Wit, ijle en vergrijsde tinten, natuurlijke materialen en grafische details zijn de basis voor deze stijl. Het geheel is dus overwegend licht, maar kies voor de verandering eens voor bijvoorbeeld lichtgrijs ipv wit, als basis. Combineer dit met een statement kleur zoals bordeaux rood of mosgroen. Dit kun je in de kleine details verwerken, denk eens aan een gekleurde wandplank of een dekbedovertrek waar deze kleur in de print verwerkt is. Deze tinten kun je ook heel mooi combineren met donkergrijs of zandbeige.
Voor wat pit en originaliteit: Verdeel de wand in twee horizontale delen, laat de bovenzijde licht en schilder de onderzijde bijvoorbeeld middengrijs of legergroen. Plaats hier een naturel houten of wit juniorbureau (vintage of juist heel modern) tegenaan met een replica designstoel; ideaal voor je zoontje om hier zijn huiswerk aan te maken of lekker te knutselen. Een grafische vlakverdeling op de wand is ook heel toepasselijk voor deze stijl, denk eens aan een mosterdgeel vlak in één van de hoeken.
Houten details zoals planken, een houten nachtlampje, houten krukjes of een opbergkist zullen de Scandinavische stijl benadrukken. Een grijs of wit kinderbed met houten details zou ook heel mooi tot zijn recht komen in deze jongenskamer. Beddengoed met een minimalistische print, een aantal comfortabele kussens met gestileerde natuurprint of grafische vlakverdeling en je bengel kan zich heerlijk terugtrekken met een leesboek of zijn huiswerk maken.

stoere-jongenskamer-thema-scandinavisch-huisjesbed-kinderbed
Afbeelding: Huisjesbed Maison van Petite Amélie, naturel, 160 x 80 cm. Verkrijgbaar november 2017. Geproduceerd en vervaardigd in Europa.

stoere-jongenskamer-thema-scandinavisch-junior-kinderbed
Afbeelding: Tienerbed Junior van Petite Amélie, wit, 200 x 90 cm. Geproduceerd en vervaardigd in Europa.
Vond je dit artikel leuk? Volg ons op Facebook en Instagram.
Voor vragen, vul het contactformulier in of mail ons gerust: hallo [at] petiteamelie.nl

Tot snel op www.petiteamelie.nl!