De veiligheid van uw kindje in de wieg staat voorop. Daarom zijn alle wiegjes van Petite Amélie met succes onderworpen aan een strenge test voor het European en British Standard EN:1130, 2001 veiligheidscertificaat

Tijdens de veiligheidstesten van de wieg wordt tot in detail gekeken naar o.a. het materiaal en beschildering van de wieg, de stabiliteit en constructie, de markering en verpakking.  Wist u dat een wiegje wordt getest aan de hand van een checklist met meer dan 75 controlepunten? ..Met het EN1130 veiligheidcertificaat ben je dus altijd verzekerd van een veilig product waaraan je je kindje - het meest kostbare bezit in de hele wereld - met een gerust hart kunt toevertrouwen. 

Voor wie echt meer wil weten staat hieronder een opsomming van de belangrijkste punten uit het EN:1130 testprotocol voor wiegjes.

 

Het materiaal van de wieg

Voor wat betreft het materiaal van het wiegje wordt gelet op de volgende factoren: 

  • Houten materialen moeten zuiver zijn en vrij van rot en gifitge stoffen zoals insecticiden die het hout van het wiegje zouden kunnen beschermen.
  • Alle metalen onderdelen van de wieg zijn behandeld zodat er geen roest kan optreden.

 

De wieg constructie

De algehele constructie en van het wiegje dient te voldoen aan o.a. de volgende voorwaarden die gaan over stevigheid en stabiliteit:

  • Geen uitstekende punten of buizen. 
  • Alle randen dienen te zijn afgevlakt en er mag uiteraard geen risico zijn op splintervorming
  • Alle schroeven in het wiegje dienen netjes te zijn afgewerkt in gaten die niet te groot en niet te diep zijn.
  • Bij blootstelling aan krachten mag de constructie van het wiegje beslist niet loslaten of vervormen.
  • Schommelwiegjes worden getest op zijwaartse krachten om te zien of het niet kan omvallen zodra bijvoorbeeld een broertje of zusje trekt aan het wiegje van de baby. 

 

Verpakking

Niet alleen het wiegje zelf, maar naar op verpakking ervan wordt zeer streng gecontroleerd . Een duidelijke handleiding voor montage van de wieg en waarschuwing met betrekking tot gevaren van de verpakking zijn essentieel. 

 

Handleiding van het wiegje

De handleiding dient duidelijk te zijn met grafische instructies en uiteraard geschreven in de taal van het land waar het wiegje wordt verkocht. Overigens heeft Petite Amélie bij het ontwerp van de wiegjes gelet op gebruiksvriendelijkheid. Het monteren van een wieg is bijzonder eenvoudig en is in 5 minuten gedaan. 

Conclusie: Wil je er 100% zeker van zijn dat je een veilig product in huis haalt voor je kindje, let dan op aanwezigheid van het EN-1130:2001 veiligheidscertificaat speciaal voor wiegjes.

 

door: Petite Amélie

 

 

Wieg veiligheidscertificaat EN 1130 2010