Zoveel babydekens: Welke moet je kiezen? Lees het hier!

Zoveel babydekens: Welke moet je kiezen? Lees het hier!

Verschillende dekens, voor verschillende leeftijden

Een klein baby’tje heeft natuurlijk andere behoeften dan een kind van 3 jaar. Afhankelijk van de leeftijd van je kindje worden de dekens niet op dezelfde manier gebruikt. Veiligheid staat natuurlijk centraal bij het kiezen van een babydeken.

  • Voor een baby: het lichaam van je baby kan nog niet zelf de temperatuur regelen. Vandaar dat het essentieel is om je baby’tje warm te houden met een babydeken. Zorg ervoor dat je een klein formaat deken aanschaft (80x100 cm) voor een baby. Dit formaat is namelijk groot genoeg voor in een ledikant van 120x60, om de baby te in te stoppen, maar niet te groot om bijvoorbeeld over de grond te slepen en vies te worden. Ook is een babydeken handig om mee te nemen in de kinderwagen om je kindje lekker warm te houden tijdens een lange wandeling.
  • Voor een kind vanaf 18 maanden en ouder kan een babydeken ook noodzakelijk zijn als aanvulling op het dekbed. Zeker in de koude wintermaanden die eraan komen. Om een peuterbed, juniorbed of eenpersoonsbed goed te kunnen bedekken kun je het best voor een babydeken van 100x150 cm kiezen. Heb je een doorgroeiledikant van 140x70? Kies ook dan voor een grotere deken.

Een fijne, zachte babydeken kiezen

Uiteraard wil je het allerbeste voor jouw kleintje in de babykamer. De (baby)deken moet zacht en comfortabel zijn. Daarom adviseren wij te kiezen voor een deken gemaakt van 100% katoen, die fijn aanvoelt, warm is en goede ventilatie mogelijk maakt. Een andere stof die ook vaak gebruikt wordt is fleece. Fleece voelt ook zacht aan, maar patronen gebruikt in het design, kunnen wat minder mooi uitkomen door de wat hobbelige structuur.

Ook mooi als decoratie

Naast dat een deken voor baby bedoeld is om je kindje lekker warm te houden, kan het ook dienen als knusse decoratie voor de kamer. Je kunt eindeloos experimenteren met een deken. Om je een beetje inspiratie te geven, hier wat voorbeelden:

  • Je kunt de deken plaatsen op het bed van je kindje. Voor een mooi effect kun je hiervoor het beste een contrasterende kleur ten op zichtte van het beddengoed kiezen.
  • Ook kun je de deken in een tipi-tent leggen! In het midden van de tent, voor een knus aanzicht.
  • Op een stoel naast een kussen in dezelfde soort kleuren.
  • Je kunt de deken natuurlijk ook over de hoek van je bank neerleggen om meer sfeer te creëren in je woonkamer.

Een patroon of een gehaakte babydeken kiezen? De keus is aan jou!

Gebreid, gehaakt, geruit, effen of gedetailleerd met pompons. De keuze voor het soort deken is geheel aan jou! Als kind is het natuurlijk heel stoer om te mogen helpen met de inrichting van de slaapkamer. Daarom is het leuk om je kindje mee te laten helpen met het kiezen van een deken.

Origineel cadeautje?

Geen inspiratie voor een origineel cadeau voor je nichtje, zoon van je beste vriend of de baby van een collega? Babydekens van 80x100 zijn perfecte cadeaus! Een handig, origineel cadeau waar je veel (aanstaande) moeders blij mee zult maken!

Nieuwe collectie van Petite Amélie

In oktober 2018 is onze nieuwe collectie dekens gelanceerd. Bestaande uit (baby)dekens, boxkleden, kussens en knuffels, gemaakt van 100% katoen in neutrale kleuren. Neem eens een kijkje in onze webshop, wie weet zit er wat leuks voor je tussen, zoals een perfect wiegdeken of een trendy ledikantdeken!