Juniorbed kopen: Kies zelf je leverdag!

De juniorbedden zijn geschikt voor kindjes in de leeftijd van 2-10 jaar en verkrijgbaar in verschillende afmetingen, namelijk 160 x 70 cm en 160 x 80 cm. Bestel een juniorbed vóór 23.00 uur = de volgende morgen in huis bezorgd. Liever nu bestellen maar zelf een bezorgdatum uitkiezen? Dat kan! Kies zelf je leverdag, deze stap volgt aan het einde van bestelproces van een nieuw juniorbed.

Lees meer..
Aanbevolen
Prijs (Laag - Hoog)
Prijs (Hoog - Laag)
Kinderbed met lades Ciel wit hout 160x80cm | Petite Amélie

Juniorbed / Halfhoogslaper «Ciel» | Wit & hout 160x80

219,95
Opberglade wit voor juniorbed 160x80 Ciel van Petite Amélie

Onderschuiflade voor juniorbed «Ciel» 160X80 | Wit

59,95
Juniorbed 160x80 kinderkamer wit hout Lune | Petite Amélie

Juniorbed «Lune» | Wit 160X80

199,95
Opberglade wit hout voor juniorbed 160x80 Lune van Petite Amélie

Onderschuiflade voor juniorbed «Lune» 160X80 | Wit

79,95
Eenpersoonsbed kinderkamer wit hout 200x90 | Petite Amélie

Kinderbed / Halfhoogslaper «Ciel» | Wit & hout 200x90

279,95
nl

BEDHEKJE | 90 X 38 CM | WIT

49,95
nl

BEDHEKJE | 90 X 38 CM | NATUREL

49,95

Ga je voor een juniorbed of toch een groter bed voor je kind? Het is een dilemma waar veel ouders tegenaan lopen. Je wilt eigenlijk geen dubbele aankoop doen maar je wilt ook het beste voor je kind. Je wilt graag dat je peuter zich op zijn gemak voelt in zijn bedje. Je wilt vervelende ongelukjes voor zijn en je hoopt dat iedereen toekomt aan zijn nachtrust! Belangrijk is dat je kleine zich veilig voelt in de kinderkamer en dat het slaapritueel niet te ingrijpend verandert. Hieronder worden de veelgestelde vragen + antwoorden omtrent de aanschaf van een juniorbed beschreven:

Waarom kiezen voor een juniorbed?

Een juniorbed van 160 cm lang heeft een perfecte tussenmaat. Een grote-mensenbed is een behoorlijke overgang na het ledikantje. Een éénpersoonsbed van 200cm meter lang is vaak nog veel te groot voor je kindje. Een juniorbed is een tussenstap naar een groot bed, maar gaat wel weer een paar jaartjes langer mee dan een 140 cm lang peuterbed.

Juniorbed kopen: wel of geen zijhekjes?

Zijhekjes op een juniorbed zijn een aanrader. Wanneer je peuter zo rond zijn 3e jaar in dit nieuwe bed gaat slapen, is het verstandig om het kinderbed nog van zijhekjes te voorzien. Een peuter is ’s nachts soms wel eens wat onrustig omdat het overdag zoveel indrukken opdoet. Met de zijhekjes voorkom je dat je kindje uit bed valt en wakker schrikt. Met de tijd kun je er eventueel voor kiezen om het korte hekje te verwijderen als blijkt dat het niet meer nodig is.

Het voordeel van een een juniorbed met lade

Een opberglade of onderschuiflade onder het juniorbed is superpraktisch. Bij alle juniorbedden van Petite Amélie is een onderschuiflade op wieltjes bij te bestellen. Vanwege de afmetingen heb je opeens veel meer bergruimte onder het bed. Een juniorbed met lade is ontzettend handig voor speelgoed of beddengoed. Je kunt er eventueel ook een tweede matras is kwijt.

Hoe lang gaat een juniorbed mee?

Een juniorbed is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 3 tot ongeveer 9 jaar. Deze inschatting is gebaseerd op de gemiddelde lengte van jongens in Nederland. Heeft je dochtertje een gemiddelde lengte dan kan het bed misschien nog wat langer mee. Het komt er dus op neer dat je zo minstens zes jaar plezier hebt van het bed. Een broertje of zusje kan er daarna bovendien ook nog in slapen zodat het bed voor een lange periode achtereen gebruikt kan worden.

Aan welke accessoires moet je denken bij aanschaf van een juniorbed?

Bij het een juniorbed kopen kan je ook rekening houden met de accessoires. Denk bijvoorbeeld aan de afmetingen van een dekbed, de keuze voor een kussen, het verschil tussen koudschuim en een latex matras, het voordeel van een matrasbeschermer, etc. Om je een idee te geven worden hieronder belangrijkste aandachtspunten beschreven:

  • Afmetingen van het juniordekbed

Een dekbedmaat met peuter dekbedovertrek set van 150x120 is prima geschikt voor het juniorbed. Afhankelijk van de temperatuur op de kamer in zomer en winter is er de keuze uit verschillende warmteklassen. Hoe lager de warmteklasse, hoe warmer het dekbed is. Een all-round dekbed is doorgaans een prima keuze voor matig verwarmde kinderkamers die in de winter niet te koud worden en in de zomer niet te heet.

  • Tip: Kies voor een plat peuterkussen

Kies bij voorkeur voor een niet te dik kussen wanneer je kindje pas drie jaar is. Een plat peuterkussen is sterk aan te bevelen.

  • Tip: Kies voor een ademend matras

Neem bij voorkeur een ademend matras van HR koudschuim of eventueel latex. In verband met hygiene kies je bij voorkeur voor een tijk met rits die afneembaar en uitwasbaar is. Het is meegenomen wanneer een matras één of meerdere veiligheidscertificate heeft. Zo weet je zeker dat er in het peutermatras geen schadelijke stoffen verwerkt zijn en dat het brandveilig is.

  • Tip: Kies voor een vochtwerende matrasbeschermer

Naast een hoeslaken 160x70 is een matrasbeschermer ideaal als beddengoed voor bij het juniorbed. Je kindje van drie is misschien nog niet helemaal zindelijk. Met een vochtwerende matrasbeschermer bescherm je het matras tegen kleine ongelukjes en blijft het schoon en hygiënisch.

... En tenslotte nog de kleur van het bedje!

De juniorbedden worden in wit of landelijk grijs geleverd. Welke kleur zou jij kiezen? Het hangt af van de inrichting van de peuterkamer. Beide kleurtinten passen in een klassiek of meer modern interieur afhankelijk van de accessoires en andere kleuren dit je erbij kiest. Laat je inspireren door de foto's of kom kijken in onze concept store in Bussum

De juniorbedden van Petite Amélie hebben 1 jaar garantie en worden direct uit eigen voorraad geleverd. ..Dus de volgende dag al in huis. Heb je nog vragen over juniorbedden? Neem contact met ons op of bel naar 085 00 20 510.

Hoe werkt een juniorbed?

Juniorbedden zijn geschikt voor kinderen van 2 tot gemiddeld 9 jaar en zijn een slagje groter dan een peuterbed.

Wat is het verschil tussen een peuterbed en een juniorbed?

Een peuterbed is 140 lang. Juniorbedden zijn een slag groter waardoor je kind hier meer jaren in kan liggen.

In welke maten zijn de juniorbedden verkrijgbaar?

Juniorbedden zijn verkrijgbaar in de maten de volgende maten: 70 cm x 160 cm en 80 cm x 160 cm.