Creëer je complete babykamer met Petite Amélie | Made by a Mum

Creëer met Petite Amélie een complete babykamer. Combineer zelf met onze gratis moodboard tool en match babymeubels en accessoires bij elkaar. Of bekijk onze ruime collectie twee- en driedelige babykamersets. Profiteer van onze vertrouwde voordelen: ✓ Voor 21:00 besteld, volgende werkdag in huis ✓ Klantboordeling 8.9 ✓ Hulp- of stijladvies nodig? Neem dan contact op met ons service center.

Lees meer..

KIES JE STIJL

Ontdek complete babykamers van Petite Amélie

Babykamer Bocca ledikant 120x60 commode van Petite Amélie

Babykamer «Bocca» 2-delig | Ledikant & Commode

599,95 Normale prijs 649,90
nl

LEDIKANT «HETRE» | 60 X 120 CM | WALNOOT

129,95
Babykamer Bosque hout 2-delig ledikant commode van Petite Amélie

Meegroei Babykamer «Bosque» 2-delig hout | Ledikant & Commode

849,- Normale prijs 888,-
nl

LEDIKANT «HETRE» | 60 X 120 CM | ZWART

129,95
 

Moodboard Maker

Maak je eigen moodboard in een paar minuten met onze eigen mood board tool!

Maak nu!

Babykamer inrichten? Lees eerst deze vijf tips

Een babykamer kopen en zelf prachtig inrichten met leuke accessoires, knuffels en speelgoed is natuurlijk een feest. Om je op weg te helpen hebben we onze vijf belangrijkste tips voor je op een rij gezet:

Tip 1 – Zorg voor een veilige babykamer

Voordat we het gaan hebben over stijltips en kwaliteit komt veiligheid natuurlijk op de eerste plaats. Vooral het babybedje en de commode verdienen hierbij extra aandacht.

Een veilig babyledikant

Hoe kun je nu makkelijk bepalen of een babybedje wel of niet veilig is voor gebruik in een babykamer? ..Eigenlijk is dit vrij eenvoudig. Er bestaan Europese richtlijnen die de veiligheid van een ledikant moeten garanderen. Deze richtlijnen staan omschreven in een zogenaamde EN norm. Google maar eens op 'EN1130' en zult je er van alles over vinden. Alleen wanneer een baby- of of kinderbedje voldoet aan alle eisen die deze norm stelt kun je ervan uitgaan dat het veilig is.

Kies voor een stevige commode eventueel met bladvergroter

Een baby commode moet stevig en stabiel te zijn. Check altijd of de constructie stevig is, ook wanneer de deurtjes en laden geopend zijn. Het blad van een babycommode moet groot genoeg zijn zodat je kindje er veilig op kan liggen. Dat wil zeggen minimaal ca. 50cm diep en 75cm breed. Kies het liefst altijd een bijhorende bladvergroter als deze als optie wordt aangeboden. Een bladvergroter zorgt er namelijk voor dat je je kindje in de lengte kunt verschonen. ..Wel zo handig! Ook houdt de bladvergroter het aankleedkussen te allen tijde op zijn plaats tijdens het verschonen van je baby. Voor behoud van je rug is het verder van belang dat de commode voldoende hoogte heeft (ook wanneer je geen schoenen draagt) en dat je je voeten eronder kunt zetten zodat je niet te ver voorover hoeft te buigen.

Tip 2 - Denk vooruit en bespaar geld!

De tijd vliegt om en voor je het weet is je pasgeboren baby alweer een peuter geworden. Dan kan het babybedje de deur uit en wordt het al weer tijd voor een peuterbed. Overweeg daarom om direct te kiezen voor een doorgroeikamer met doorgroeiledikant. Wanneer de tijd rijp is bouw je het ledikant om tot peuterbed en kan het nog makkelijk enkele jaren mee! De meerprijs van een doorgroeibedje is aanzienlijk lager dan de aanschafprijs van een heel nieuw peuterbed met matras, matrasbeschermer en hoeslakens. Je kunt zo dus veel geld besparen!

Tip 3 - Kies voor kwaliteit in de baby slaapkamer

Bestel je een babykamer online, let dan goed op de details. Check bijvoorbeeld de rails in de commode en scharnieren in de kast om er zeker van te zijn dat deze van goede kwaliteit zijn. Niets is zo vervelend als laden en deuren die niet mooi, of veel te hard sluiten. Bij Petite Amélie ben je in ieder geval verzekerd van hoogwaardige materialen en goede kwaliteit.

Tip 4 – Ga voor een praktische inrichting van de babykamer

Plaats de meubels in de babykamer op zo’n manier dat je overal makkelijk bij kunt. Wanneer je kindje op de commode ligt is het van belang dat je alle luiers, doekjes zalfjes enz. binnen handbereik hebt. Zorg er verder voor dat je voldoende vrije doorgang houdt door de meubeltjes niet te dicht op elkaar te plaatsen en pas op met het plaatsen van kleine obstakels waarover je zou kunnen vallen.Overweeg voor een goede nachtrust om een co-sleeper aan te schaffen voor de eerste weken of maanden. Op die manier hoef je er 's nachts niet steeds uit en kom je zelf ook beter aan je rust toe tot het moment dat je kindje alleen in het ledikant gaat slapen. Heb je de ruimte? Plaats dan een comfortabele fauteuil in de babykamer zodat je je kindje in alle rust kunt voeden.

Tip 5 – De babykamer stileren? ..begin met een moodboard!

Voordat je begint met het aanschaffen van babykamermeubels en -accessoires voor de babykamer is het een goed idee om je project eerst wat richting te geven met een moodboard.

Op de site van Petite Amélie vind je een superhandige moodboard tool waarmee je in een handomdraai kleuren en stijlen kunt combineren.

Babykamer kopen: alle praktische aandachtspunten nog een keer op een rij

Hier nog een keer de belangrijkste tips die je helpen bij een babykamer kopen: