(Deelbaar) Kinder stapelbed kopen? ⇨ voor 21:00 besteld = morgen in huis


Een kinder stapelbed is de ideale oplossing voor 2 kids op één kinderkamer! Een echte ruimtespaarder. ..Maar wat als ze groter worden en zometeen misschien toch ieder een eigen kamer krijgen? ..Kies dan voor een multifunctioneel deelbaar kinderstapelbed dat je in een handomdraai kunt opsplitsen in 2 volwaardige eenpersoonsbedden. Het kost niets meer. Met een deelbaar stapelbed zit je dus altijd goed! Heb je een matras nodig voor bij het bed van je kind? We bieden onze bedden ook als set aan met een bijpassende matras. Dit aanbod is het hele jaar door beschikbaar tegen een scherpe bundle prijs. Tijdens promotieperiodes wordt de korting direct bovenop de bundle prijs toegepast.
Lees meer..
Aanbevolen
Prijs (Laag - Hoog)
Prijs (Hoog - Laag)
Stapelbed met lade Nuage 200x90 - Wit | Petite Amélie

Stapelbed 200x90 «NUAGE»

419,95
Stapelbed met lade | Nuage | Petite Amélie

Stapelbed 200x90 «NUAGE» inclusief 2 matrassen

729,95 Normale prijs 779,85
Deelbaar stapelbed wit 200x90 - WIT | Petite Amélie

Deelbaar Stapelbed 200x90 DUO «JUMEAUX» | Wit

399,95
Multifunctioneel stapelbed Jumeaux 200x90 - GRIJS | Petite Amélie

Multifunctioneel stapelbed 200x90 DUO «JUMEAUX» - Grijs

399,95
Opberglade met wieltjes wit hout 90x200 | Petite Amélie

Onderschuiflade voor Stapelbed «NUAGE» 200x90

159,95

Stapelbed kind kopen: waarop letten bij de aanschaf van een kinderstapelbed?

Stapelbed kind kopen? Hieronder vind je vijf handige tips die je zeker even moet lezen voordat je kiest voor een bed met meer hoogte. Dat wil zeggen: een stapelbed of (half)hoogslaper.

Stevigheid van een stapelbed kinderen

Indien je met een stapelbed voor kinderen de hoogte in gaat en wanneer er twee personen tegelijk in slapen, dan is een solide constructie natuurlijk een absolute vereiste. Je wilt geen gevaarlijke situaties met wiebelende bedden of trapjes die niet stevig genoeg zijn of onvoldoende houvast bieden. Kijk dus bij stappelbedden altijd goed of de constructie solide is.

Stapelbed kind: veiligheid van kinderstapelbedden

Voor kindermeubels in de kinderkamer is veiligheid altijd een belangrijk aspect. Belangrijk in dit verband om te weten: Het bovenste deel van een stapelbed, een hoogslaper of een halfhoogslaper is in verband met de hoogte nog niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar. Zet een stapelbed altijd strak tegen de muur, of laat juist wat meer ruimte tussen bed en muur (minimaal 23 centimeter). ‘Spleten’ tussen het stapelbed en de muur groter dan 7 en kleiner dan 23 centimeter kunnen onveilig zijn. Kinderen zouden immers over de rand kunnen klimmen en dan bekneld raken tussen bed en muur. Stapelbed kind kopen? Check voor een keurmerk! Om de veiligheid van hoogslapers en stapelbedden te waarborgen is er speciaal voor dit type kinderbed een Europese veiligheidsnorm opgesteld (zie: EN 747-1:2012+A1:2015). Deze veiligheidsnorm bevat als het ware een checklist met punten waaraan een stapelbed of hoogslaper moet voldoen. Is een bed geproduceerd conform deze lijst met veiligheidseisen? ..Dan weet je dat het qua veiligheid van een kinderstapelbed goed zit.Tenslotte, zorg voor voldoende ruimte boven het bed. Komt het stapelbed of hoogslaper onder een schuin dak te staan, of in een kinderkamer met een laag plafond? ..Meet dan eerst goed na of er voldoende hoogte aanwezig is tussen het plafond en het bovenste bed. Minimaal 50cm vrije ruimte boven het kinderstapelbed is noodzakelijk om vrij te kunnen bewegen. En natuurlijk moet je het bed als ouder ook kunnen opmaken.

Kiezen voor een vast of deelbaar lifetime stapelbed?

Het deelbare stapelbed voor kinderen heeft eigenlijk alleen maar voordelen ten opzichte van een traditioneel, vast stapelbed dat niet op te splitsen in twee aparte kinderbedden. Nu slapen je kinderen misschien nog graag op één kamer. Maar wat als ze groter worden en op een gegeven moment toch liever apart gaan slapen? Of misschien zit die verhuizing naar een ruimere woning er toch een keer aan te komen? ..Dan zijn traditionele stapelbedden opeens niet meer zo handig en moet je opnieuw flink in de buidel tasten om twee compleet nieuwe tienerbedden aan te schaffen. Een deelbaar lifetime bed voor tienerkamer jongen dat je kunt opsplitsen in volwaardige eenpersoonsbedden is dan een ideale uitkomst. De connectie tussen de twee bedden is verder volledig onzichtbaar. Wanneer het bed als stapelbed is opgebouwd zijn er geen extra gaten of schroeven zichtbaar die verraden dat het om een multifunctioneel kindermeubel gaat.Is een deelbaar stapelbed voor kinderen dan veel duurder? → Nee, het allerbeste nieuws is dat een Petite Amélie deelbaar stapelbed door een simpel, maar slim ontwerp geen cent meer kost – of zelfs minder – dan de meeste traditionele stapelbedden. ..Op die manier is de keuze snel gemaakt!

Welke matras past het best in een stapelbed?

Met een stapelbed kind ben je vrij om te kiezen voor ieder type matras. Naar gelang de voorkeur en budget kun je kiezen voor een koudschuimmatras, een latexmatras of misschien toch liever traagschuim of een pocketveringmatras. Het kan allemaal! Het enige waar wel rekening mee gehouden moet worden is de dikte van het matras dat in het bovenste bed komt. Dit mag namelijk niet te dik zijn. Indien een matras te veel hoogte heeft gaat dit ten koste van de uitvalbescherming en dat zou gevaarlijk kunnen zijn. Kijk dus altijd goed naar maximale dikte van een matras die je in een hoogslaper of bovenste deel van een stapelbed mag plaatsen.

Kom kindermeubels bekijken in de concept store van Petite Amélie

Petite Amélie heeft een concept store in Bussum, centraal gevestigd in Nederland precies in de driehoek Amsterdam, Utrecht, Amersfoort. Of je nu op zoek bent naar een stoere jongenskamer of een stijlvolle meisjeskamer, kom er eens langs voor inspiratie en om onze kindermeubels van dichtbij te zien en te voelen. Onder het genot van een kopje koffie helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze.