Babykamer inrichten

Babykamer inrichten

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Je wereld staat even op z’n kop.. Zoveel nieuwe, enerverende dingen die gaan gebeuren. Eén ding is zeker, je leven wordt compleet anders! Spannend, maar ook erg leuk.
Zo zul je je vast ook gaan verdiepen in het inrichten van de babykamer. Alle gekregen en zelf gekochte lieve kleertjes wil je graag in een fijne kast opbergen bijvoorbeeld. Maar het allerbelangrijkst is natuurlijk dat je een veilige babykamer hebt, waar je kleine rustig en veilig kan slapen. Wanneer je al de punten vwb veiligheid hebt afgevinkt, kun je je helemaal gaan storten op de inrichting en styling van jouw perfecte babykamer.
Met de onderstaande ideeën en tips hopen we je te kunnen inspireren:

Creëer een “Mama en Papa Zone”

Niet alleen jullie kleintje moet zich in de babykamer fijn voelen. Ook jij en je partner zullen er heel wat uurtjes doorbrengen. Wat is er dan fijner dan een eigen hoekje, met bijvoorbeeld een schommelstoel of lekkere fauteuil om rustig jullie kleine te kunnen voeden of te troosten tijdens de nachtelijke uurtjes? Handig: Leg een deken of plaid in deze hoek neer voor de koudere nachten. Zo kun je bijv. tijdens het voeden of knuffelen je kindje èn jezelf comfortabel warm houden.
wieg-deken-baby-kamer-petite-amelie
Afgebeeld: Houten voorleeskrukje en een selectie uit de nieuwe collectie wiegdekens met een walvis knuffeltje

Gebruik een nachtlampje

Door de zachte, rustgevende gloed van een nachtlampje zal het je kindje helpen dag en nacht te leren onderscheiden. Daarnaast is het voor jezelf en je partner natuurlijk ook wel handig, voor als je ’s nachts eruit moet om jullie kleine te voeden of weer in slaap te sussen.
nachtlampje-hout-uil-babykamer-petite-amelie
Afgebeeld: Babylampje of nachtlampje van hout, "Madame Chouette"

Deel de kinderkleding kast overzichtelijk in

Bakjes, mandjes en doosjes in de kast zijn ideaal om verzorgingsproducten, sokjes en andere baby accessoires te scheiden. Rangschik jasjes, jurkjes of slaapzakjes op maat en hang ze op. Handig: hanteer een systeem. Hang de kleinste maatjes bijvoorbeeld rechts, oplopend naar links. Iedere keer pak je rechts een kledingstuk uit de babykast en hang je de schone kleding links op in de kast. Vouw broekjes, hemdjes en truitjes op en leg ze op maat, in kleine stapeltjes. Zo kun je na een tijdje blindelings de juiste spullen pakken terwijl je je aandacht op je kindje houdt.

Praktische indeling van de commode

Ook een praktische indeling van de commode is wel zo fijn. Meestal heeft een commode 3 lades. In de bovenste lade berg je de meestgebruikte spulletjes op, zoals luiertjes in de maat die je kindje op dat moment heeft, wellicht wat sokjes, maar natuurlijk ook de verzorgingsspulletjes, zalfjes, hydrofieldoeken, washandjes en billendoekjes. Zo kun je er gemakkelijk bij wanneer je kindje op het verschoningskussen ligt. In de middelste lade kun je bijvoorbeeld wat setjes kleding en een stapeltjes rompers, broekjes, shirtjes en boxpakjes neerleggen. In de onderste lade berg je spulletjes op die je niet zo vaak nodig hebt of waar je een voorraadje van hebt (luiers in diverse maten bijvoorbeeld).

Neutraal is altijd goed

Weet je het geslacht van je ongeboren kindje nog niet of wil je de babykamer opnieuw kunnen gebruiken voor een eventueel tweede kindje? Dan is een babykamer is neutrale tinten een aanrader. Je kunt dit zo ver doorvoeren als je zou willen, denk dan niet alleen aan neutrale tinten voor de muur en gordijnen, maar ook aan de kleur en vorm van de meubeltjes. Zo weet je zeker dat ze voor zowel een jongetje als meisje geschikt zijn. Denk aan thema’s als safari, jungle, strand of zwart-wit.
neutrale-tinten-babykamer-petite-amelie
Afgebeeld: Babykamer Vintage met commode en doorgroeiledikant

Vintage in de mix

Wil je je babykamer een extra persoonlijk tintje meegeven of heb je een bepaald budget in gedachten waar je je aan wil houden? Dan kun je oude meubeltjes opknappen van de kringloop. Hebben je ouders nog jouw oude wieg bewaard? Hoe leuk is het dan om deze zelf op te knappen en in de babykamer van je eigen kleintje te gebruiken?

Voilà!

We hopen dat we je met bovenstaande ideeën en tips enigszins op weg hebben kunnen helpen om jouw perfecte babykamer te creëren. Veel plezier met alle voorbereidingen voor de komst van jullie kleine. Voor meer ideetjes: lees onze blogartikelen, volg ons op Facebook of Instagram of bekijk onze collectie babykamer meubels.
We wensen je een fijne zwangerschap en een voorspoedige bevalling toe!