Tienerkamer inrichten: Gebruik onze handige & praktische tips!

Tienerkamer inrichten: Gebruik onze handige & praktische tips!

De slaapkamer van je kind dient ineens voor andere activiteiten dan alleen slapen of spelen. Misschien moet er al wel huiswerk gemaakt worden of komen er vriendjes langs. Begrijpelijk is dan ook dat de tienerkamer inrichting anders moet worden. Petite Amélie helpt je graag met het inrichten van de tienerkamer!

De kleuren in een tienerkamer

Aan de hand van onze voorgaande blog “Welke kleuren in de kinderkamer?” kun je door middel van de verschillende aspecten van de kamer de kleuren kiezen. Kies voor drie basiskleuren die wel binnen dezelfde kleurfamilie vallen. Zoals pastelkleuren of verschillende blauwtinten. Kies voor kleuren die goed bij de rest van het tienerkamer interieur zullen passen.
tienerkamer inspiratie: Bocca. Romantisch wit met houten & beige Tienerkamer inspiratie: Bocca. Romantisch wit met hout en beige accenten.

Slapen blijft de hoofdzaak in een tienerkamer

Een slaapkamer zal altijd een slaapplek blijven. Vandaar dat het kiezen van het juiste bed van belang is voor het interieur tienerkamer. Denk eens verder dan een eenpersoonsbed; wat dacht je van een hoogslaper bijvoorbeeld?
Hoogslapers besparen ruimte in een wat kleine tienerkamer interieur. Je kunt de ruimte onder het bed namelijk ook benutten met bijvoorbeeld een bureau. Twee vliegen in een klap dus.
Hoogslaper Sommet grijs
Tienerkamer ideeën: een hoogslaper met bureau bespaart ruimte!
Toch op zoek naar een minder hoog bed? Ga voor een halve hoogslaper of gewoon een eenpersoonsbed.

Bespaar nog meer ruimte

Als tiener heb je natuurlijk schoolboeken en (heel veel) kleren. Zorg dat deze goed opgeborgen worden in de kamer van jouw puber. Zeker als het een wat kleinere kamer is. Een kleine tienerkamer inrichten kun je doen met behulp van een aantal praktische oplossingen. Denk eens aan een ruime (lade) kast, een bed met opberglade, een boekenkast, een ruim bureau of extra nachtkastje. Dit kan echt het verschil maken bij de inrichting tienerkamer!

Interieur tienerkamer: Positie van de meubels

Nadat je (samen met je kind) alle meubels zorgvuldig hebt uitgekozen is het belangrijk ze een handig plekje te geven. Heb je een mooi groot raam in de kamer? Zet daar dan het bureau vlakbij. Dit bevordert het studeren. Het tienerbed kun je daarentegen op een wat donkerdere plek in de tienerkamer zetten, voor een optimale nachtrust.

Tienerkamer inrichten: Voeg accessoires toe

Vloerkleden, fotolijstjes, lampen, wandplankjes, dekens, noem het maar op. Alles om de inrichting tienerkamer volledig naar wens van je kind te maken.
Toch nog wat moeite met de kleine tienerkamer inrichten? Bekijk dan onze tienerkamers!
Tienerkamer Junior
Tienerkamer Junior