Je bent net moeder geworden, in de wolken en zo happy met jullie eerste kindje. Al gewend aan je nieuwe bestaan als moeder? Weten dat je vanaf nu nooit meer alleen zult zijn, een klein mensje hebt waarmee jij je hele leven verbonden zult zijn. Een geweldig gevoel, al is het ook een hele verandering!

Zo draait jullie hele leven nu opeens om dat kleine mensje; dit kleine wurm heeft jóu moeder gemaakt! Een nieuwe status, een extra dimensie in je leven en ….. je hoort nu officieel tot een groep vrouwen die komende zondag, 8 mei, verschrikkelijk verwend gaat worden. Je eerste Moederdag! Hoe cool is dat?

Moederdagrituelen

Nu is je spruit nog te klein voor leuke tekeningen en lieve knutsels, maar misschien is je partner, dus papa, zo attent om even de honneurs waar te nemen totdat al die creatieve kunstwerkjes onderdeel gaan uitmaken van het moederdagritueel. Een bos bloemen doet natuurlijk wonderen. Een lekker luchtje is ook heel aardig. Ontbijt op bed nadat HIJ jullie kindje uit zijn kinderledikantje heeft gehaald en heeft verzorgd is top- verwennerij! Je mag hem er natuurlijk wel aan herinneringen, dat het zondag een bijzondere dag gaat worden. Kan hij zich ook een beetje voorbereiden op de nieuwe rituelen die vanaf nu een rol gaan spelen in jullie gezin. Suggesties doen mag ook; hij moet immers nog een beetje wennen aan de nieuwe rol die hem is toebedeeld op Moederdag.

Originele moederdagcadeaus

Sommige papa’s zijn heel creatief als het gaat om originele moederdagpresentjes. Zo zijn er al heel wat friemelige babyvoetjes in de verf gedoopt om toch een eerste ‘tekening’ aan mama te kunnen overhandigen. Handafdrukjes scoren ook al zo goed en mooie, ingelijste foto’s van jullie baby, of nog beter, van hem met jullie baby, doen menig moederhart tot op de bodem smelten. Maar goed, een kopje thee met een beschuitje is ook al heel feestelijk. Zolang die met veel liefde is gesmeerd en met een glimlach wordt gepresenteerd…………..

Eerste Vaderdag

Oh ja, en het goede nieuws voor alle kersverse vaders: zondag 19 juni is het jullie eerste Vaderdag! Nog even geduld dus tot je ook mag genieten van de kleine extra’s die het vaderschap met zich meebrengt. Ga maar vast fantaseren over hoe ze jou die dag in de watten gaan leggen. 

Deze foto hebben we niet zelf gemaakt, maar gevonden op Instagram en is gepubliceerd door  #agenda_of_style