Lekker de hoogte in

Lekker de hoogte in

Wat kan een mens veel spullen hebben, he? Bij iedere verjaardag krijgt je kleine jongen of meid van (beide) opa('s) en oma('s), ooms en tantes en lieve vriendjes en vriendinnetjes allerlei leuke cadeautjes. Veelal zij dat (voor)leesboeken, speelgoed en kleding. Maar waar laat je dit allemaal?!

EXTRA OPBERGRUIMTE

Heel herkenbaar, toch? Het speelgoed ligt op de kinderkamer vaak overal en nergens. Aan het eind van iedere dag ben je naarstig aan het opruimen en kom je ruimte tekort! Wellicht is een kinderbed met opberglade of een halfhoogslaper dan wel een uitkomst voor al dat rondslingerende speelgoed.
Met een opberglade onder het bed heb je één centrale opbergplek, je trekt ‘m gemakkelijk open, doet het speelgoed erin en schuift ‘m zo weer onder het bed. Opgeruimd staat netjes! Maar met een halfhoogslaper zou je nog meer speel- en opbergruimte kunnen creëren! Onder de halfhoogslaper is er meer dan genoeg kastruimte of plek voor een aantal opbergdozen of opbergzakken.
Daarnaast zou je er ook nog aan kunnen denken om er een fijn speelkleed neer te leggen, zodat er ook onder het bed comfortabel gespeeld kan worden. Zet er een tipi-tentje neer en het feest is helemaal compleet!

HALFHOOGSLAPERS ZIJN COOL!

Kinderen vinden halfhoogslaper super! Het is stoer om hoog te slapen en zoals eerder beschreven, hebben ze extra speelruimte op de grond. Vanaf een jaar of 6 kunnen kindjes al in een halfhoogslaper van 200x90 cm slapen.

Voor jou als ouder is een halfhoogslaper ook prettig. Je kunt gemakkelijk je kind welterusten wensen of even een praatje maken voor het slapen gaan. Daarnaast kun je staand heel gemakkelijk het beddengoed vervangen.
half-hoogslaper-arbre-wit-petite-amelie
Afgebeeld: halfhoogslaper Arbre in helder wit (zie boven in landelijk grijs). Perfecte basiskleuren om de kinderslaapkamer in de smaak van je kind in te richten.

HOOGSLAPER BIJ LAAG PLAFOND

De minimale benodigde hoogte voor een hoogslaper is 2.40m, anders kunnen kinderen niet rechtop in bed zitten. Heeft de compacte slaapkamer van je kind een plafond lager dan 2.40m en wil je kind toch in een hoogslaper slapen? Een hoogslaper zou dan nèt niet geschikt zijn, maar een halfhoogslaper juist wel! Doordat een halfhoogslaper vaak zo rond de 1.80m hoog is, kan je kind bij een wat lager plafond alsnog in de hoogte slapen en houd je onder het bed extra opbergruimte of speelruimte over.


VEILIG SLAPEN IN EEN HALFHOOGSLAPER

Kleine kinderen kunnen heel beweeglijk zijn in hun slaap. Om uit bed rollen of vallen te voorkomen, zijn peuter- en juniorbedden altijd een uitvalbescherming voorzien. Ook een hoogslaper of halfhoogslaper heeft dit (ivm de hoogte natuurlijk) nodig.
Om je kindje extra veilig te laten slapen, kun je ook nog denken aan de volgende tips:
  • Let erop dat de opstaande rand bij de halfhoogslaper minimaal 26 cm hoog is, gemeten vanaf de bedbodem, en minimaal 16 cm hoog gemeten van de bovenkant het matras.
  • Stop het beddengoed rondom goed tussen de bedrand en het matras.
  • Plaats evt. een opgerolde badhanddoek onder het matras aan de open zijde, zodat je kindje automatisch meer richting de gesloten zijde van het bed terugrolt.
  • Zorg evt. voor een zachte ondergrond naast de hoogslaper, zoals een matras of valmat.