Tips voor het kopen van een meegroeibed bij Petite Amélie

Tips voor het kopen van een meegroeibed bij Petite Amélie

Wij van Petite Amelie zijn helemaal fan van meegroeibedden. Ze gaan lekker lang mee en zijn daardoor veel duurzamer. Echter zijn er veel verschillende soorten op de markt, daarom delen wij graag wat tips voor het kopen van een meegroeibed.

Lade voor onder het meegroeibed

Meegroeibedden van Petite Amélie hebben de afmetingen 140x70 en zijn daarmee dus 20 cm langer en 10 cm breder dan een standaard ledikantjes (120x60cm). De babykamer is vaak niet de grootste kamer van het huis en daarom kan het best een uitdaging zijn om alles passend te maken. Een meegroeibed helpt daar dus niet bepaald bij! Je doet er dan goed aan om een meegroeibed aan te schaffen met een (optionele) lade voor eronder. Erg handig voor beddengoed of speelgoed.

Het ombouwen van een meegroeibed

Niet erg handig, als je elke paar jaar een compleet bed moet gaan verbouwen. Kijk daarom goed hoe eenvoudig het is om het meegroeibed om te bouwen.

Bij de meeste van Petite Amélie’s meegroeibedden kun je eenvoudig een of meerdere zijkanten en vaak een stuk van de hoofdborden verwijderen. Niet al te moeilijk dus!

Meegroeibed Aurore

Ons meegroeibed Aurore wordt gemakkelijk omgebouwd tot een peuterbed door het verwijderen van de spijlenrekken en onderste hoofdborden.

Matrassen in een meegroeibed

Zorg dat de afmetingen van het bed doorgaans hetzelfde blijven. Er zijn namelijk meegroeibedden op de markt, waarvan je de lattenbodem uit kunt breiden. Heel slim bedacht, maar je zal wel een nieuw matras moeten aanschaffen. Dit kan je voorkomen door een meegroeibed van Petite Amelie aan te schaffen, die gewoon even groot blijft.

Het nadeel hiervan is wel dat je een groot bed hebt voor jouw pasgeboren baby. Daarom raden wij de eerste maanden gebruik te maken van een wiegje of co-sleeper.

Verstelbare lattenbodem

Doe je rug een plezier en zorg voor een verstelbare lattenbodem. Al helemaal na de bevalling is het fijn als je niet al te diep hoeft te bukken.
Bocca meegroeibed

De lattenbodem van het meegroeibed Bocca staat hier op de hoogste stand. Handig voor na de bevalling! Foto gemaakt voor @homeinspodetails via instagram.

Uitneembare spijlen

Uitneembare spijlen maken het mogelijk voor je kindje om zelf in- en uit het babybed te kruipen, maar wel nog de veiligheid van de spijlen te kunnen ervaren. Dit maakt het overbodig om een uitvalhekje te kopen. Scheelt weer in de extra kosten!

Kortom

Kindjes kunnen langer in een meegroeibed slapen dan in een standaard ledikant, maar het is wel belangrijk dat je de juiste kiest. Wij hebben verschillende soorten meegroeibedden in ons assortiment, dus je kunt kiezen wat bij je past!
Twijfel je nog over de aanschaf van een meegroeibed? Kom dan gerust eens langs in onze conceptstore in Bussum. We helpen je graag!