Tips voor het inrichten van een kleine kinderkamer

Tips voor het inrichten van een kleine kinderkamer

Kinderkamers zijn meestal niet de meest grote kamers van het huis. Daarom is het van belang dat de ruimte die er wel is goed benut wordt. Maar uiteraard wil je ook een gezellige kinderkamer voor je kindje. Uitdaging? Niet met deze tips voor het inrichten van de kleine kinderkamer.

1. Goede voorbereiding is het halve werk

Zorg ervoor dat je de kleine kinderkamer goed kent. Breng de afmetingen, ramen en deuren in kaart en maak hier een plattegrond van. Op die manier kun je makkelijker zien welke meubels in de kamer passen. Het is natuurlijk zonde als je een mooi meubelstuk koopt, dat uiteindelijk te groot blijkt te zijn.
Extra tip: print de plattegrond uit, meet de meubels die je graag wil op en knip ze uit. Vervolgens kun je deze op de plattegrond schuiven. Zo kun je precies zien of dat mooie kastje wel past!

2. Multifunctionele meubels

Om ruimte te besparen kun je kiezen voor meubels die gebruikt worden voor meerdere doeleinden. Een wel bekend voorbeeld hiervan is natuurlijk de hoogslaper, waarbij je een bed en bureau in een hebt. Maar wist je dat er ook halve hoogslapers bestaan? Onder het bed kun een fijne speelplek/hut maken, wat natuurlijk weer ruimte bespaart.
Ook handig: een hoogslaper met bed, bureau én kast. Zo ben je in een keer klaar! Of wat dacht je van uitklapbare bureaus of commodes die alleen ruimte in beslag nemen als je ze gebruikt?
Niet zo van de hoogslapers? Geen punt. Je kunt alsnog de ruimte onder het bed goed benutten door het gebruik van lades onder het bed. Bijvoorbeeld de lades onder onze peuterbedden.
Extra tip: ga niet alleen de hoogte in met hoogslapers, maar ook met opbergruimte. Sommige kastjes en plankjes kun je prima aan de muur van de kleine slaapkamer kan bevestigen.

3. Licht en kleuren

Donkere kleuren laten de kinderkamer alleen nog maar kleiner lijken. Ga daarom voor pasteltinten en neutrale kleuren. Probeer daarnaast zoveel mogelijk licht binnen te laten in de kamer. Kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen in plaats van hanggordijnen die meer ruimte innemen.

4. Gedeelde slaapkamer

Je kunt er ook voor kiezen om twee kindjes op een kamer te laten slapen door middel van een stapelbed. Ons stapelbed Jumeaux is zo gemaakt dat je de bedden eventueel weer uit elkaar kunt halen, voor als er weer wat meer ruimte vrijkomt. Kinderen vinden het zelfs gezellig om samen op een kamer te slapen!
Gedeelde peuterslaapkamer
Gedeelde peuterslaapkamer: Peuterbedden Vivien en Leon. Poppenhuis la maison d'Amélie.

5. Wat is er echt nodig?

Bedenk ook vooral wat er echt nodig is voor de inrichting van de kleinere kinderkamer. Deze is er uiteindelijk voor bedoeld om in te slapen. Spelen kan bijvoorbeeld in een ander hoekje van het huis of de kledingkast kan in een andere (ruimere) kamer geplaatst worden. Kortom: stel prioriteiten als het om meubels gaat!
Twijfel je toch nog een beetje hoe je de kleine kinderkamer het beste kunt inrichten? Kom gezellig langs in onze winkel, neem de plattegrond mee en wij helpen je maar al te graag!