Twee kinderen op

Twee kinderen op


Vroeger was het, in de wat grotere gezinnen, heel normaal om een kamer met je broertjes en zusjes te delen. Er was niet meer plek en met z’n allen op een kamer was ook best gezellig. Soms is het gewoon praktisch om twee jonge kinderen in één slaapkamer te laten slapen. Niet per se omdat er niet meer kamertjes zijn, maar bijvoorbeeld om één kamer als speelkamer in te richten zodat de kinderen meer ruimte hebben om te spelen. Een slaapkamer met twee peuterbedden blijft zo een plekje waar je kinderen slapen en uitrusten van een drukke dag spelen en veel indrukken opdoen.

Twee peuterbedjes passen heel goed in een kamer en zelfs als een kind toe is aan een ‘grote mensenbed’, past die er nog prima bij. Samen slapen is vertrouwd en gezelliger. Lekker veilig om te weten dat je broer of zus dichtbij je is en je je nooit alleen hoeft te voelen in het donker! Als je eng gedroomd hebt, maak je eerst je broer of zus wakker. Hoef je niet helemaal naar de slaapkamer van papa en mama. En knuffels ruilen nogal eens gemakkelijk van peuterbed als je er samen toch zoveel hebt!

Zachtjes doen in het weekend

Samen naar bed gaan is minder erg dan helemaal alleen in je peuterbedje kruipen. Kun je nog even een beetje kletsen of samen een liedje zingen als je nog geen slaap hebt. En als je in het weekend vroeger wakker bent dan papa en mama, (waarom slapen grote mensen zo lang?) heb je altijd een maatje om héél zachtjes mee te spelen. Met z’n tweeën op één bed of fluisterend in je eigen bedje.

Eén verhaaltje voorlezen?

Tot een jaar of 6 kunnen je kleintjes in peuterbedden slapen. De bedjes zijn 140 x 70 cm en met zijhekjes maak je van het peuterbed, zeker voor jonge kindjes, een veilige slaapplaats. Lekker knus, zo’n fijn bed waar alle knuffels een eigen plekje hebben. Twee kindjes tegelijk naar bed brengen heeft nóg een voordeel: hoef je maar één keer een verhaaltje voor te lezen. Nou, vooruit, twee verhaaltjes dan………

2 peuterbedden op een kinderkamer