Wel of geen co sleeper?


De babykamer is helemaal klaar, de babykleertjes gewassen en gestreken en nu is het wachten tot jullie kleintje zich aankondigt. Je kunt niet wachten! En je leest je suf over bevallen, borstvoeding en co-sleeping. Hoe meer je hierover leest en hoort, hoe meer je twijfelt over de aanschaf van een co-sleeper. Ga je toch nog zo’n aanschuifbedje aanschaffen?

De ideeën over hoe een baby het beste slaapt zijn in de laatste decennia nogal eens veranderd. Onze moeders kregen ander advies dan wij. Maar tijden veranderen; onze huizen zijn nu anders, onze dagelijkse bezigheden verschillen en onze ideeën over hoe je kinderen moet opvoeden hebben ook niet veel meer te maken met de inzichten van 40 jaar geleden. Maar net als vroeger, willen alle moeders het beste voor hun baby. En je wilt het meest comfortabele voor jezelf. Want of je baby nu gaat slapen in zijn eigen babykamer of bij jou op de kamer, het gaat er om dat jij en je baby zich er goed bij voelen en lekker kunnen slapen.

Aanschuifbedje praktisch bij borstvoeding

De moeders die je voorgingen vinden de grote voordelen van een co sleeper dat je een betere nachtrust hebt, dat het veiliger is dan je kindje bij je in bed nemen en dat het veel praktischer is als je borstvoeding geeft. Maar al deze voordelen zijn heel persoonlijk en hangen ook erg af van hoe je kindje is. Sommige baby’s slapen beter in een eigen kamertje en ook voor jezelf hoeft een aanschuifbedje niet per se de beste oplossing te zijn. Als je licht slaapt bijvoorbeeld, en je al van het kleinste zuchtje wakker wordt, is het voor jezelf rustiger de baby niet vlak naast je te hebben liggen.

Vaste of vrijstaande co-sleeper?

Er zijn zowel vaste co sleepers als vrijstaande co sleepers. Een vaste co sleeper is aan één kant open en een vrijstaande co sleeper heeft aan vier zijden spijlen. Een vrijstaande co sleeper kan dus ook als een vrijstaande wieg worden gebruikt. Onze 2-in-1 co sleeper Nuage is hier een voorbeeld van. Dit aanschuifbedje is in hoogte verstelbaar en is zowel ontworpen voor bedden met frame als boxsprings. De co sleepers worden geleverd met veiligheidsgordels die gebruikt kunnen worden om het aanschuifbedje te bevestigen aan het ouderlijk bed. Als je de co sleeper wilt bevestigen aan een boxspring kan je onze co sleeper bevestigingsriem gebruiken. De co sleeper is dus geschikt voor gebruik met bijna elk ouderlijk bed.


Afgebeeld: 2-in-1 co sleeper Nuage in walnoot van Petite Amélie


Afgebeeld: 2-in-1 co sleeper Nuage in naturel van Petite Amélie