Hip meisjes bed: Kies zelf een aflevermoment!


De tijd is aangebroken dat je kleine meid zegt geen baby meer te zijn en niet meer in haar ledikantje wil slapen. Bij Petite Amélie weten we hier alles van! Bekijk ons assortiment meisjes bedden om van de babykamer een echte meisjeskamer te maken. Hieronder vind je handige tips en inspiratie voor een meisjes bed kopen.
Lees meer..
Aanbevolen
Prijs (Laag - Hoog)
Prijs (Hoog - Laag)
vivien bundle bed met matras 70x140 wit van Petite Amélie

Peuterbed Vivien 140 x 70, 2-4 jaar inclusief 10cm comfort matras

229,90
Peuterbed 140x70 wit Vivien hout van Petite Amélie

Peuterbed Vivien 140 x 70, 2-4 jaar

159,95
Kinderkamer kledingkast wit | Nuit by Petite Amélie

Kinderkamer Kledingkast «Nuit» met lade | Wit

399,95
Grijze kinderkast Nuit - Petite Amélie

Kinderkledingkast «Nuit» met lade | Grijs

399,95
Peuterbed 140x70 van hout voor een jongen of meisje in wit van Petite Amélie

Peuterbed «Plume» 140x70 Wit

179,95
Houten peuterbed met matras 70x140 cm in wit van Petite Amélie

Peuterbed «Plume» 140x70 Wit inclusief 10CM PREMIUM MATRAS

Speciale prijs 239,95 Normale prijs 249,90
Opberglade wit voor juniorbed 160x80 Ciel van Petite Amélie

Onderschuiflade voor kinderbed «Ciel» 200X90 | Wit

Speciale prijs 45,47 Normale prijs 64,95
Stapelbed met lade | Nuage | Petite Amélie

Stapelbed 200x90 «NUAGE» inclusief 2 matrassen

729,95 Normale prijs 779,85
Opberglade met wieltjes wit hout 90x200 | Petite Amélie

Onderschuiflade voor Stapelbed «NUAGE» 200x90

159,95
Peuterbed 140x70 van hout voor een jongen of meisje in zwart met matras van Petite Amélie

Peuterbed «Plume» 140x70 Zwart incl. 10CM PEUTERMATRAS

Speciale prijs 239,95 Normale prijs 249,90
Peuterbed zwart 140x70 Plume van Petite Amélie

Peuterbed «Plume» 140x70 Zwart

179,95
Peuterbed 140x70 van hout voor een jongen of meisje in grijs met matras van Petite Amélie

Peuterbed «Plume» 140x70 Grijs incl. 10CM PEUTERMATRAS

Speciale prijs 239,95 Normale prijs 249,90
Peuterbed in grijs140x70 cm van hout van Petite Amélie

Peuterbed «Plume» 140x70 Grijs

179,95
Kinderbed van hout in wit 200x90 cm van Petite Amélie

KINDERBED / EENPERSOONSBED «MILO» | 90 X 200 CM | WIT

199,95
Peuterbed Cerise uit massief hout van Petite Amélie

PEUTERBED 140X70CM «CERISE» | NATUREL

179,95
Peuterbed 70x140 cm van hout in naturel van Petite Amélie

Cerise peuterbed 140x70 2-4 jaar inclusief 10cm comfort matras

239,95 Normale prijs 249,90

Géén ‘gewoon’ meidenbed!

Je kunt er niet meer om heen: je kleine babymeisje wordt groot en heeft echt een groot meidenbed nodig! Het peuterbed kan naar zolder en je dochter kijkt ernaar uit om in een groot bed te mogen slapen. Nu nog bepalen welke! Een ‘gewoon’ bed is veel te saai dus is het zaak op je gemak rond te kijken naar de verschillende modellen en opties die verkrijgbaar zijn. Uiteraard wil je een degelijk bed, stevig en met een goed matras. Een bed dat lang meegaat en waar je kind elke morgen, heerlijk uitgerust, uitstapt.

Wordt het een gewoon eenpersoons meisjes bed? Of voel je voor een hoogslaper, een huisjesbed of een bedstee? Nogal wat keuze niet? Misschien is het goed om de verschillende modellen meisjes bedden eens in een winkel te bekijken. En neem je dochter dan vooral mee want zij is degen die er in moet slapen. Het geeft je een goede indruk van de afmetingen. Het moet natuurlijk wel allemaal passen. Verstandig om de afmetingen van de kinderkamer mee te nemen naar de showroom zodat je weet of de meidenbed gaat passen.

Tips voor het kopen van een meisjes bed

Als je dochtertje de stap maakt naar een groter meisjes bed, dan is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. De nachtrust is ontzettend belangrijk en dat start met een goed bed. Daarom delen wij graag een aantal tips voor het kopen van een nieuw meisjes bed!

  1. De maten van het kinderbedEen van de belangrijkste punten als het aankomt op het kopen van een meidenbed, de maat van het bed. Het is belangrijk dat het bed goed past, want je wilt niet dat je dochtertje in het bed verzuipt of dat ze na anderhalf jaar er al uit is gegroeid. Denk hier goed over na zodat je de beste maat kiest. Wij hebben de volgende maten meisjes bedden in ons assortiment: 140x70cm en 160x80cm.
  2. De lattenbodemEen ander belangrijk onderdeel van het bed meisje is de lattenbodem. Een stevige bedbodem met goede ventilatie is gewenst, een lattenbodem voldoet hieraan. Het is wel zeer belangrijk dat je kiest voor een lattenbodem die stevig, niet doorzakt en vlak blijft.
  3. Het matrasNatuurlijk is het matras ook een ontzettend belangrijk onderdeel van een kinderbed meisje. Kies voor een matras dat minimaal 8 centimeter dik. Zorg dat een matras niet te zacht is, want anders bestaat er de kans dat je dochtertje haar gezicht in het matras kan verdwijnen wat weer verstikkingsgevaar veroorzaakt. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste maat matras koopt. Er mag niet meer dan 2 centimeter ruimte zitten tussen het matras en het frame van het meisjes bed.
  4. Het materiaalAls laatste is het belangrijk om te kijken naar het materiaal van het meisjes bed. Let erop of de materialen veilig genoeg zijn, of het bed niet snel beschadigd kan raken, dat de verf los raakt of dat er splinters kunnen ontstaan
Wij helpen je graag bij het vinden van het ideale meisjes bed. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Hoogslaper voor je dochter?

Een hoogslaper is voor veel ouders een passende oplossing. Een kinderkamer is niet altijd groot maar je wilt wel dat je kind een beetje leefruimte heeft. Hoogslapers hebben verschillende hoogtes; er zijn ook in hoogte verstelbare hoogslapers als je denkt dat je dochter nog niet meteen helemaal toe is aan het hoog slapen. Het leuke aan deze bedden is dat eronder vaak veel ruimte overblijft. Om speelgoed of een kastje neer te zetten. Met accessoires en decoraties kun je er een echt meisjesbed van maken. En natuurlijk met passend beddengoed om een leuke kinderkamer te creëren!

Vriendinnetje kan logeren

Vind je zo’n hoogslaper geen goed idee, dan zijn er nog allerlei andere modellen die je dochter zeker zullen aanspreken. Bijvoorbeeld een kinderbedje met een grote onderschuiflade waar je kind al zijn speelgoed in kan opbergen. Er zijn ook schuiflades waarin je een extra matras kunt opbergen en je dus altijd een extra logeermatras en kinderkussen beschikbaar hebt. Handig als een vriendinnetje blijft slapen! Wat is er nu leuker dan gezellig met je vriendinnetje op één kamer slapen en eindeloos giebelen en kwebbelen totdat mama zegt dat je moet gaan slapen? Zorg

Eerste nacht in een meisjes bed een avontuur

Als jullie eindelijk een keuze hebben gemaakt en het bed wordt geleverd, dan begint het echte avontuur. Voor je dochter, maar ook voor jullie! Zo’n meisjes bed is natuurlijk best wel groot als je een peuterbed gewend bent. En een eerste nacht voelt het allemaal wat vreemd. Houd er rekening mee dat je kind niet meteen helemaal gewend is aan het nieuwe bed. Het is heel gewoon dat ze die eerste nachten nog wel een beetje steun nodig heeft, uit haar bedje klimt en naar jullie slaapkamer komt. Laat de slaapkamerdeuren open staan zodat ze jullie kan horen of kan roepen. Komt allemaal goed en je meisje ligt straks heerlijk te slapen in haar nieuwe kinder of tienerbed. Weer een grote stap gezet in de ontwikkeling van je kind!

Bekijk de meisjes bedden in het echt!

Je kunt de meidenbedden in het echt bekijken. Breng een bezoekje aan onze concept store in Bussum. Onze medewerkers voorzien je van persoonlijk advies onder het genot van een kopje koffie. Naast de meisjes bedden kun je ook direct eventueel kijken voor je zoon, onze jongensbedden zijn ook zeer populair!